Zoeken

Marokko "permanente openlucht bouwwerf"

3 maart 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse bouwsector draait op volle toeren. In 2024 steeg de overheidsinvestering in de sector met 56% ten opzichte van het jaar ervoor, naar een recordbedrag van 64 miljard dirham.

Deze financiële injectie, aangekondigd door minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water op 29 februari, heeft als doel de economische groei te stimuleren en duurzame jobs te creëren.

Lees ook: Marokko, beloofd land voor Spaanse bedrijven

De bouwsector speelt een cruciale rol in de Marokkaans economie, met een bijdrage van meer dan 6% van het BBP en een miljoen arbeidsplaatsen. Het is dan ook de ambitie van de regering om van deze sector een echte motor te maken van inclusieve ontwikkeling.

De toename van de overheidsinvesteringen zal de financiering mogelijk maken van structurerende projecten in diverse sleutelsectoren, waaronder water, wegen en snelwegen, havens en openbare voorzieningen. Enkele van de belangrijkste projecten zijn het programma voor de wederopbouw en rehabilitatie van de gebieden die getroffen zijn door de aardbeving in Al Haouz, met een budget van 120 miljard dirham over vijf jaar.

Marokko bereidt zich ook voor op de organisatie van grote internationale evenementen, zoals de Afrika Cup 2025 en het Wereldkampioenschap voetbal 2030. Deze evenementen bieden het koninkrijk een unieke kans om zijn infrastructuur te versterken en een integrale ontwikkeling te promoten.

Lees ook: Marokko, een openlucht bouwplaats

Het partnerschap dat Marokko met de Verenigde Arabische Emiraten heeft gesloten voor de periode 2024-2029 opent nieuwe perspectieven voor de bouwsector. Deze overeenkomst voorziet in aanzienlijke investeringen in diverse gebieden, wat zal bijdragen aan de groei en diversificatie van de Marokkaanse economie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team