Zoeken

Marokko ontkent overlijden meisje na Pfizer-vaccinatie

23 oktober 2021 - 15:00 - Marokko

┬ę

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft de berichten over het overlijden van een jong meisje na de toediening van het Pfizer-vaccin ontkent.

De afdeling besloot eerder deze week te stoppen met de toediening van het Pfizer-vaccin. Dit leidde tot onrust en geruchten over het overlijden van een jong meisje in Rabat, kort nadat ze het Duits-Amerikaanse vaccin had ontvangen.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

Volgens het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten, Abdelkrim Meziane Bellefquih, is het besluit om geen Pfizer-vaccins meer toe te dienen enkel logistiek. De verantwoordelijke vertelde aan Hespress dat de voorraad Pfizer-vaccins in Marokko bijna op is.

De Pfizer-vaccins die nog beschikbaar zijn worden voorbehouden voor Marokkanen die reeds een eerste Pfizer-dosis hebben ontvangen. Het besluit om dit te doen komt volgens Bellefquih rechtstreeks van minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid.

Lees ook: "Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

Marokko verwacht de levering van een nieuwe partij Pfizer-vaccins "in de komende dagen". Mensen die intussen een eerste dosis van het coronavaccin wensen te ontvangen, zullen het Sinopharm-vaccin toegediend krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team