Zoeken

Umrah: Marokkanen met Sinopharm-vaccin in de knel

11 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokkanen die het Sinopharm-vaccin hebben ontvangen en op bedevaart willen gaan, moeten voldoen aan de gezondheidsbeperkingen die door Saoedi-Arabië zijn opgelegd. De Saoedische regering heeft het Chinese vaccin nog steeds niet goedgekeurd.

Om op bedevaart te kunnen vertrekken, moeten Marokkanen die het Sinopharm-vaccin toegediend hebben gekregen, nog een derde prik krijgen van AstraZeneca of Pfizer. Deze vaccins zijn erkend en goedgekeurd door Saoedi-Arabië, zegt Khalid Benzazzouz, voorzitter van de Nationale Federatie van Reisbureaus in Marokko, aan Le360.

Lees ook: Saoedi-Arabië opent Umrah voor buitenlandse pelgrims

Wie nog niet gevaccineerd is en toch naar Saoedi-Arabië wil reizen, hoeft enkel een visum aan te vragen, een negatieve PCR-test voor te leggen die 48 uur voor de reis is uitgevoerd, en vervolgens tien dagen in quarantaine blijven in één van de door de Saoedische regering aangewezen hotels. Dat is een dure optie, zegt dezelfde bron.

Lees ook: Ramadan 2021: Umrah uitsluitend voor gevaccineerden

Reisbureaus constateren dat het aantal aanvragen voor het lopende jaar hierdoor is gedaald, ten opzichte van de periode vóór de pandemie. Burgers zijn bang voor een nieuwe lockdown in Marokko of Saoedi-Arabië.

Ook moslims die in het buitenland verblijven, moeten een vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen om de Umrah te verrichten. Pfizer, AstraZeneca, Moderna en Johnson & Johnson zijn de vaccins die erkend worden door Saoedi-Arabië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team