Zoeken

Marokko overweegt organisatie Vrouwen WK-2031

27 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Na het WK-2030, dat in samenwerking met Spanje en Portugal wordt georganiseerd, overweegt Marokko nu ook om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2031. Dat bevestigde Faouzi Lekjaâ, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Lekjaâ, die tevens onderminister van Begroting is, heeft de wens uitgesproken om Marokko gastland te zien zijn voor het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2031. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een gezamenlijke studiebijeenkomst tussen de regering en beide kamers van het parlement.

Lees ook: FIFA-ranglijst: opmerkelijke sprong voor Marokkaanse vrouwenelftal

De voorzitter van de FRMF verklaarde dat Marokko, dat over een groot potentieel beschikt, deze weg wil blijven volgen en zich kandidaat wil stellen voor het Wereldkampioenschap in 2031.

Lees ook: Atlas Leeuwinnen als heldinnen ontvangen in Marokko (video)

Maar de weg naar de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen 2031 zal niet zonder hindernissen zijn. Lekjaa erkent dat Marokko serieuze concurrenten heeft, waaronder China en Engeland, die ook de wens hebben geuit om het wereldwijde evenement te hosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team