Zoeken

Atlas Leeuwinnen als heldinnen ontvangen in Marokko (video)

11 augustus 2023 - 22:20 - Sport

©

De Leeuwinnen van de Atlas zijn donderdag als heldinnen ontvangen op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, na een historische deelname aan het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Een menigte bestaande uit mannen en vrouwen, jong en oud, verzamelde zich rond de luchthaven om de speelsters te vieren. De speelsters en de staf werden ontvangen door de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, en andere leden van het directiecomité.

Lees ook: Leeuwinnen van de Atlas nationale trots ondanks nederlaag

Marokko is de eerste Arabische natie die deelnam aan het WK-vrouwen en die de tweede ronde bereikte, wat voor veel bewondering zorgt. Met twee opeenvolgende overwinningen tegen Zuid-Korea en Colombia hebben de Marokkaanse speelsters zes punten behaald in drie wedstrijden, waardoor ze zich kwalificeerden voor de achtste finales. Hun parcours, dat eindigde in de achtste finales tegen Frankrijk, werd gekenmerkt door hun vastberadenheid en moed.

Lees ook: Marokkaanse speelster verontschuldigt zich na nederlaag tegen Frankrijk

Dit succes van het Marokkaanse vrouwenvoetbal symboliseert ook de betrokkenheid van Marokko bij de sport. Het getuigt van het werk dat gedurende vele jaren is verricht door de Marokkaanse voetbalbond.

Bladna.nl