Zoeken

FIFA-ranglijst: opmerkelijke sprong voor Marokkaanse vrouwenelftal

26 augustus 2023 - 13:30 - Sport

©

Na hun historische kwalificatie voor de achtste finales van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen maken de Leeuwinnen van de Atlas een sprong van 14 plaatsen in de laatste FIFA-ranglijst, de beste stijging wereldwijd.

De nieuwe ranglijst werd gepubliceerd op vrijdag en toont een stijging van 104.22 punten voor het Marokkaanse team (totaal: 1438,30 punten) en een winst van 14 plaatsen, wat hen op de 58e plaats wereldwijd zet.

Lees ook: Leeuwinnen van de Atlas nationale trots ondanks nederlaag

In de top 10 is Spanje, na vier plaatsen te hebben gewonnen, nu de nummer twee. Een 4-0 nederlaag tegen Japan weerhield het Spaanse vrouwenelftal ervan om de top van de ranglijst te bereiken. Zweden neemt de eerste plaats in, waardoor de Verenigde Staten naar de derde positie zakken.

Lees ook: Atlas Leeuwinnen als heldinnen ontvangen in Marokko (video)

De ranglijst kende ook andere verschuivingen: Australië verlaat de top 10, Japan stijgt naar de achtste plaats en Canada, na een vroege exit uit het toernooi, zakt naar de tiende positie. Duitsland zakt naar de zesde plaats na een onverwachte eliminatie in de eerste ronde. In Noord-Afrika staat Algerije op de 80e plaats en is Tunesië 76e wereldwijd.

Bladna.nl