Zoeken

Marokko: oproep tot versoepeling beperkende maatregelen

9 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

Azeddine Ibrahimi, directeur van het biotechnologisch laboratorium van de faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat en lid van het Wetenschappelijk en technisch comité, heeft de overheid opgeroepen de beperkende maatregelen te versoepelen gezien de geruststellende indicatoren van de epidemiologische situatie in Marokko.

"Marokko vervult alle wetenschappelijke basiscriteria die de meeste landen hanteren om de beperkingen van Covid-19 definitief op te heffen". Op zijn Facebook-pagina verklaarde Azzedine Ibrahimi dat het "legitiem" is om een uitweg uit de gezondheidscrisis te zoeken.

Lees ook: Marokko: covid-19 maatregelen voorkwamen 16.000 sterfgevallen

De deskundige wees op geruststellende tekenen voor het opheffen van de beperkende maatregelen, waaronder de zeer lage verspreiding van het Covid-19-virus en de hoge mate van immuniteit van de bevolking in het koninkrijk. "Al deze stabiele aanwijzingen stellen ons in staat de laatste beperkingen op te heffen.", aldus de expert.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten: "Covid-epidemie niet gedaan"

Azzedine Ibrahimi riep ook de politieke leiders op om de hervatting van de Tarawih-gebeden toe te staan, die twee jaar lang verboden waren als gevolg van de gezondheidscrisis, en beklemtoonde dat deze gebeden dit jaar tijdens de Ramadan in moskeeën verricht moeten worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team