Zoeken

Marokko "moet derde dosis coronavaccin overwegen"

18 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

Azzedine Ibrahimi, Marokkaanse professor en lid van het Wetenschappelijk comité voor Covid-19 vaccinatie, oordeelt dat de toediening van een derde dosis van het coronavaccin de enige oplossing is om de epidemiologische situatie in Marokko terug onder controle te krijgen.

De expert, tevens directeur van het biotechnologisch laboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van Rabat, oordeelt dat de restrictieve maatregelen die werden genomen om de pandemie in te dammen, niet meer effectief zijn en dat er naar andere oplossingen moet worden gezocht.

Lees ook: Marokko: "90% coronapatiënten op IC zijn niet gevaccineerd"

Azzedine Ibrahimi is ervan overtuigd dat een derde dosis van het coronavaccin de beste oplossing is voor Marokko. Een derde dosis zal namelijk "de immuniteit van bejaarde en zwakke mensen helpen versterken, net zoals in meerdere andere landen wordt gedaan".

De expert heeft ook kritiek op de recente invoer van nieuwe beperkende maatregelen. Volgens hem zijn deze maatregelen incoherent. "Door strenge maatregelen te treffen (...) hebben we het nodige gedaan (...) deze maatregelen zijn soms voldoende en soms niet". Maar gezien de "niet naleving van deze maatregelen" oordeelt dokter Ibrahimi dat een collectieve immuniteit de enige optie is. "We verwachten tegen medio september dat 50% van de bevolking volledig gevaccineerd zal zijn", daarom is het nu "noodzakelijk om een derde dosis te overwegen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team