Zoeken

Covid-19 Marokko: verdere versoepeling maatregelen?

4 maart 2022 - 17:40 - Marokko

©

Als gevolg van de aanzienlijke verbetering van de epidemiologische situatie en het einde van de Omikrongolf in Marokko, denken de autoriteiten aan een verdere versoepeling van de huidige preventieve maatregelen.

Volgens Dr. Afif Said, lid van het Wetenschappelijk en Technisch Comité voor de Vaccinatie, is deze mogelijkheid in zicht omdat het de Marokkanen in staat zal stellen na de crisis opgelucht adem te halen en opnieuw hoop te koesteren, zoals hij benadrukt in een verklaring aan SNRT News.

Lees ook: Covid-19: Marokko terug in code groen

"Het einde van de Omikrongolf zal ons wat adempauze geven. De overheid heeft er al mee ingestemd dat het publiek naar de stadions mag terugkeren en heeft besloten de maatregelen op de luchthavens te versoepelen. Hieronder vallen toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen, indien ze volledig zijn gevaccineerd. Tijdens de maand Ramadan zullen de burgers ook het Tarawih-gebed in moskeeën mogen verrichten", aldus de arts.

Lees ook: Einde Omikrongolf in Marokko

De expert waarschuwt de bevolking echter waakzaam te blijven en merkt op dat deze aankondiging de vaccinatiecampagne niet mag vertragen. "Je kunt zeggen dat dit het einde is van de Omikrongolf, maar niet het einde van Covid-19. Je kunt alleen spreken van het einde van Covid-19 als er geen nieuwe varianten of infecties meer zijn." Daarom "worden de burgers dringend verzocht hun vaccinatie te voltooien, vooral de ouderen en mensen met chronische ziekten", concludeert hij.

Bladna.nl