Zoeken

Marokko overweegt einde gratis Covid-vaccin

15 februari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Gezien de onwil van een deel van de Marokkanen om zich te laten vaccineren, stelt professor Azzedine Ibrahimi, lid van het Technisch en Wetenschappelijk Comité voor de bestrijding van de pandemie, voor om de verspreiding van de dagelijkse berichten over Covid-19 op te schorten en af te zien van de gratis vaccinatie.

Na twee jaar samen te hebben geleefd met Covid-19 "zijn veel Marokkanen het nieuwe coronavirus gaan beschouwen als een eenvoudige griep of een verkoudheid". Ze houden zich niet meer aan het vaccinatieschema, aldus professor Azzedine Ibrahimi, directeur van het biotechnologisch laboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat en lid van het Technisch en Wetenschappelijk Comité voor de strijd tegen de pandemie.

Lees ook: Marokko stelt Covid-19 gelijk aan seizoensgriep

Op zijn officiële Facebook-pagina roept de professor zijn medeburgers op vraagtekens te zetten bij het feit dat "veel paviljoenen in ziekenhuizen en universitaire ziekenhuizen (CHU) gereserveerd worden voor besmette patiënten, terwijl mensen met ernstige chronische ziekten nu reeds twee jaar lang in stilte lijden", meldt Assabah.

Indien het coronavirus vergelijkbaar is met een griep, waarom dan nog een gratis vaccin en de reservering van ic-bedden ten koste van andere, niet corona-gerelateerde ernstige ziekten? Volgens hem "moeten we niet eindeloos hopen dat deze mensen zich gaan houden aan de nationale vaccinatiecampagne".

Lees ook: Geen gedwongen vaccinatie van studenten in Kenitra

Professor Azzedine Ibrahimi maakt zich ook ernstige zorgen over patiënten met andere ziekten, die bijvoorbeeld wachten op een geplande operatie. Als we het nieuwe coronavirus als een eenvoudige griep beschouwen, voegt professor Azzedine Ibrahimi eraan toe, dan "moet de vaccinatie worden betaald", zoals die tegen de seizoensgriep. Maar "er zal tijd nodig zijn om het vaccinatieprotocol af te ronden en het gratis vaccin te stoppen" en om de cijfers van Covid-19 vrij te geven. "We devalueren alles wat gratis is," betreurt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team