Zoeken

Marokko: oppositie reageert op mogelijke nieuwe lockdown tijdens Ramadan

3 april 2021 - 11:20 - Marokko

©

In het Marokkaanse parlement heeft de oppositie kritiek geuit op het gebrek aan informatie van de overheid over de nieuwe beperkende maatregelen die tijdens de Ramadan van kracht moeten worden. Ze roepen de autoriteiten op om beter te communiceren met de bevolking over de nieuwe stappen die er worden genomen om de verspreiding van het coronavirus in Marokko tegen te gaan.

Het dagblad Al Massae geeft een overzicht van de kritiek die er vanuit de oppositiepartijen te horen was over de gebrekkige communicatie rondom de maatregelen die tijdens de heilige maand Ramadan van kracht moeten worden.

De Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) dringt er bij de overheid op aan om bij het nemen van gezondheidsmaatregelen ook aandacht te hebben voor de sociaaleconomische problemen die zijn ontstaan door de coronacrisis. Volgens de PPS zorgt een betere communicatie over de op handen zijnde beperkingen voor meer bereidheid bij de bevolking om de nieuwe regels na te leven.

De Marokkaanse overheid is zich aan het beraden op de nieuwe gezondheidsmaatregelen omdat er wordt gevreesd voor een derde golf van het coronavirus en omdat er in de zuidelijke stad Dakhla 40 gevallen van de Britse variant van het virus zijn vastgesteld.

Door het stijgende aantal patiënten dat zorg op de intensive care nodig heeft, roept premier Saadeddine El Othmani de bevolking op om de gezondheidsregels te blijven volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team