Zoeken

Coronavirus Marokko: sterke daling sterfgevallen door vaccinatie ouderen

5 april 2021 - 18:10 - Marokko

©

Ondanks de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus en de opnames op de intensive care, is het aantal mensen dat overlijdt aan covid-19 in Marokko flink gedaald. Dit is het resultaat van de succesvolle inenting van de kwetsbare groepen in het koninkrijk.

Said Affif, lid van de vaccinatiecommissie van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid, zegt dat de daling van het aantal sterfgevallen is ingezet sinds de vaccinatie van chronisch zieke Marokkanen tussen de 60 en 64 jaar is begonnen op 24 februari.

Het coronavirus heeft in Marokko de meeste schade aangericht onder kwetsbare ouderen. Nu deze groep Marokkanen sinds eind februari in rap tempo wordt gevaccineerd is dat volgens Afif direct terug te zien aan de daling van het aantal mensen dat overlijdt aan een coronavirusbesmetting.

Ook benadrukt het commissielid dat Marokko in de kopgroep zit van landen die proberen om hun bevolking zo snel mogelijk immuun te maken voor het coronavirus. Meer dan 95% van alle vaccinaties die zijn uitgevoerd op het Afrikaanse continent zijn toegediend in Marokko.

Afif dringt er bij de bevolking op aan dat ze zich houden aan de gezondheidsmaatregelen, zeker nu de Britse variant van het virus is vastgesteld in het koninkrijk. In de zuidelijk stad Dakhla zijn onlangs veertig gevallen van deze nieuwe variant vastgesteld.

Ook waarschuwt Afif de Marokkanen die al zijn ingeënt voor het feit dat zij nog steeds andere mensen kunnen besmetten. Het vaccin zorgt er alleen voor dat de ontvanger niet meer ziek wordt van het coronavirus. Volgens Afif is het daarom nodig dat Marokkanen een mondkapje blijven dragen totdat 80% van de bevolking is gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team