Zoeken

Marokko: nieuwe corona-maatregelen tijdens Ramadan

2 april 2021 - 12:30 - Marokko

©

De Marokkaanse overheid overweegt om tijdens de Ramadan een avondklok vanaf 19.00 uur in te voeren. Ook staan Marokkanen mogelijk nog andere maatregelen te wachten om de verspreiding van het coronavirus in Marokko tegen te gaan.

De overheid is nog in beraad over nieuwe maatregelen waarvan het vervroegen van de avondklok tijdens de maand Ramadan een optie is die waarschijnlijk wordt ingevoerd. Hoewel de epidemiologische situatie in Marokko nu niet ernstig is, vreest de overheid dat de geboekte winst in de strijd tegen het coronavirus teniet wordt gedaan als er versoepelingen komen.

Volgens de website Maghreb-Intelligence willen de Marokkaanse autoriteiten, sinds de ontdekking van 50 gevallen van de Britse variant in Dakhla, de beperkende maatregelen aanscherpen.

Met het instellen van een avondklok om 19.00 uur, net na het verbreken van het vasten, wil de overheid de mensen binnen houden tijdens de Ramadan. Hierdoor zal het ook niet mogelijk zijn om het Tarawih-gebed te verrichten in de moskee. Ook de vroege sluiting van cafés en restaurants is slecht nieuws voor de ondernemers die steeds meer beginnen te protesteren tegen het beleid van de regering van premier El Othmani.

In de afgelopen weken heeft Marokko het luchtverkeer met bijna 40 landen opgeschort. Sinds 29 maart staan ook Frankrijk en Spanje op de lijst van landen waarmee Marokko de luchtverbinding tijdelijk heeft geblokkeerd. Ook via de zeeroute is het niet meer mogelijk om naar Marokko te reizen.

Om de situatie in Dakhla onder controle te krijgen werd het verkeer van en naar de stad sinds 1 april voor 15 dagen plat gelegd. In Marokko zal de Ramadan beginnen op 12 of 13 april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team