Zoeken

Marokko bouwt onderhoudscentrum voor militaire vliegtuigen

30 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko gaat samen met de Belgische luchtvaartgroep Orizio een onderhouds- en reparatiecentrum voor militaire vliegtuigen bouwen, op de luchthaven van Benslimane.

Marokko heeft een strategisch partnerschap gesloten met de Belgische lucht- en ruimtevaartgroep Orizio voor de installatie van een onderhoudscentrum voor militaire vliegtuigen op de luchthaven van Benslimane, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. Het partnerschap moet leiden tot de oprichting van een Marokkaanse joint venture met de naam "Maintenance Aero Maroc".

Lees ook: Marokko gaat militaire vliegtuigen zelf onderhouden

Het onderhouds- en reparatiecentrum wordt geïnstalleerd op 15.000 m² in de luchthaven en is bestemd voor onderhoud, reparatie, wijziging en modernisering van militaire vliegtuigen en helikopters. Het project zal minstens 300 banen opleveren, zegt Stéphane Burton, de CEO van de Belgische lucht- en ruimtevaartgroep Orizio, in dezelfde krant.

Volgens Burton moet het onderhouds- en reparatiecentrum in 2024 operationeel zijn en krijgt het een internationale roeping. Met andere woorden, het zal militaire vliegtuigen uit Marokko onderhouden, maar ook uit andere Afrikaanse landen, Europa en het Midden-Oosten.

Lees ook: Marokko gaat tegen 2023 vliegtuigen assembleren

Een ander bedrijf van de groep, met een oppervlakte van 16.000 m², zal eind november haar deuren openen in Nouaceur, kondigde het hoofd van Orizio aan. Hij verwijst daarbij ook naar de bestelling van 25 F-16 vliegtuigen door Marokko, dat al over 23 van die vliegtuigen beschikt. De Orizio-groep heeft deelgenomen aan de modernisering van de Mirage F1 en de Alphajet van de Royal Armed Forces, respectievelijk in 2006 en 2010.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team