Zoeken

Marokko bouwt fabriek voor onderhoud militaire vliegtuigen

18 april 2022 - 21:00 - Marokko

©

In Marokko wordt een militaire fabriek gebouwd in samenwerking met het Belgische lucht- en ruimtevaartbedrijf Blue Berry en het Amerikaanse Lockheed Martin, om de defensie-industrie van het land te ondersteunen.

De samenwerking, ondertekend in aanwezigheid van vice-minister van Defensie Abdellatif Loudiyi, is opgezet om te voldoen aan de behoeften van de Royal Air Force en om de oprichting van een Marokkaanse joint venture, Maintenance Aero Maroc (MAM), mogelijk te maken, aldus een verklaring van Blueberry.

Lees ook: Militaire industrie: Marokko gaat nieuwe partnerschappen aan

Op de luchthaven van Benslimane zal een centrum van 15.000 m² worden gebouwd voor onderhoud, reparatie, revisie en modernisering van militaire vliegtuigen en helikopters. Verwacht wordt dat het 300 banen zal opleveren.

Danya Trent, vice-president van Lockheed Martin, zei tijdens de bijeenkomst dat Marokko in het kader van dit samenwerkingsverband de best mogelijke industriële uitrusting, opleiding en kwalificatie zal krijgen om te voldoen aan de onderhoudsbehoeften van de Marokkaanse luchtmacht en andere klanten die hoogwaardige reparaties nodig hebben.

Lees ook: Marokko en Israël starten productie drones

Blueberry Group beschikt over "50 jaar ervaring in het onderhoud, de reparatie en de modernisering van militaire vliegtuigen zoals de C-130 en de F-16. Hierdoor zal het bedrijf in staat zijn hoogstaande dienstverlening te bieden aan de Marokkaanse luchtmacht en binnenkort ook aan andere klanten in de regio," aldus CEO Stephan Burton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team