Zoeken

Marokko richt controleorgaan op voor militaire luchtvaart

25 november 2022 - 22:00 - Marokko

©

Marokko heeft het Directoraat voor Militaire Luchtvaart (DAM) opgericht, binnen het Marokkaanse leger. Het orgaan is onder meer belast met de opleiding van personeel van de Royal Air Force en het toestaan van militaire vluchten.

De voorstellen voor de oprichting van dit directoraat en de instelling van een "systeem voor de beoordeling van de luchtwaardigheid van militaire vliegtuigen", zijn door de Raad van Ministers goedgekeurd tijdens de zitting van 18 oktober, onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI. Het Directoraat voor de Militaire Luchtvaart (DAM) heeft als hoofdtaak het organiseren en reguleren van de gehele militaire luchtvaartsector. "Geen enkel militair vliegtuig kan opstijgen zonder toestemming van zijn beheerscomité," meldt Le360.

Lees ook: Zoveel kost de militaire dienstplicht in Marokko

Het Directoraat zal controles uitvoeren op luchtvaartonderdelen zoals motoren, propellers en andere onderdelen en apparatuur die door openbare of particuliere dienstverleners worden geleverd, en zal daartoe een nationaal register opzetten. Ze zal ook verantwoordelijk zijn voor de exclusieve controle en het beheer van militaire luchthavens en zal haar advies moeten geven alvorens bouw- of herstelwerkzaamheden aan dergelijke infrastructuur van start gaan.

Lees ook: Al Hoceima krijgt militaire basis

Haar bevoegdheidsgebieden betreffen ook de opleiding van het personeel van de Koninklijke Luchtmacht, de Marokkaanse luchtmacht, de validering van in het buitenland behaalde diploma’s en de controle van de bekwaamheidsattesten van dit personeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team