Zoeken

Marokko schaft nieuwe watervliegtuigen aan

14 november 2022 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vloot wordt uitgebreid met drie nieuwe Canadair-vliegtuigen voor een bedrag van 1,2 miljard dirham. Dit versterkt het arsenaal van het koninkrijk voor het blussen van bosbranden.

De drie extra Canadairs zullen in de loop van 2023 geleverd worden volgens het verslag over de sectorale begroting van de nationale defensieadministratie voor het jaar 2023, dat aan de commissie Buitenlandse Zaken en Defensie is voorgelegd. De vliegtuigen hebben hun testvluchten in Canada met succes afgerond. Dit is een verplichte stap die het mogelijk maakt nodige aanpassingen door te voeren. De nieuwe aankoop brengt het aantal Canadairs waarover Marokko beschikt op acht.

Lees ook: Honderden gezinnen geëvacueerd door bosbranden in Marokko

De Canadair (CL-215) werd ontworpen en geproduceerd in Canada. Het tweemotorige amfibisch vliegtuig is een waterbommenwerper voor de bestrijding van bosbranden. Het is ook het eerste specifiek voor deze rol ontworpen vliegtuig. Voorheen werden militaire vliegtuigen of omgebouwde vliegtuigen ingezet voor dit doel. De Canadair is uitgerust met handmatige besturing en heeft een intrekbaar landingsgestel, waardoor het op bijna elke landingsbaan kan landen en dus altijd zo dicht mogelijk bij het vuur kan komen.

Lees ook: Ruim 450 hectare bos verwoest door brand in Marokko

Na ontvangst zullen de nieuwe vliegtuigen van groot nut zijn voor Marokko, dat steeds vaker geconfronteerd wordt met grote bosbranden. Dit jaar hebben 39 grote bosbranden 3000 hectare verwoest in verschillende provincies van het koninkrijk zoals Larache, Chefchaouen en Tetouan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team