Zoeken

Celstraffen voor bosbranden in Al Hoceima

10 december 2022 - 07:00 - Marokko

©

Twee minderjarigen die in Al Hoceima werden beschuldigd van brandstichting door nalatigheid, zijn veroordeeld tot drie en vier maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en boetes van 250 en 1000 dirham.

Het Hof van Beroep in Al Hoceima heeft twee minderjarigen veroordeeld voor brandstichting in het bos van Aghandrou. De feiten in deze zaak dateren van de nazomer van dit jaar, toen rond 20 augustus brand uitbrak in het bos, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Honderden berberapen vallen ten prooi aan bosbranden in Marokko

De gendarmerie stelde na de bosbrand een onderzoek in. In de loop van het onderzoek werden de twee minderjarigen, die ervan werden verdacht opzettelijk brand te hebben gesticht in een bos, samen met anderen gearresteerd. Een van de twee minderjarigen werd beschuldigd van opzettelijke brandstichting, de andere van medeplichtigheid. Twee medeplichtige meerderjarigen werden beschuldigd van het niet melden van een brand. In totaal werden vier personen in verband met de zaak in hechtenis genomen, waaronder de twee minderjarigen.

De hoofdverdachte gaf uiteindelijk zelf toe de brand te hebben veroorzaakt, maar niet opzettelijk. Hij vertelde de rechtbank dat de kampeerders iets hadden achtergelaten, waaronder een theepot waar nog drank in zat. Toen hij probeerde de thee te verwarmen, brak het vuur uit.

Lees ook: Twee arrestaties na bosbrand Ifrane

De brand was zo hevig dat het grote schade veroorzaakte, maar geen levens eiste. De brand heeft ongveer 70 hectare bos verwoest.

Bladna.nl