Zoeken

Marokko wacht op levering van nieuwe watervliegtuigen

4 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

In opdracht van Koning Mohammed VI, heeft Marokko drie nieuwe Canadair CL 415 brandbestrijdingsvliegtuigen besteld.

Om zijn brandweervloot te versterken kocht Marokko drie CL-415 Canadairs aan van Bombardier Aerospace in Canada. Deze nieuwe aanwinst volgt de instructies van Koning Mohammed VI en komt tegemoet aan zijn proactieve visie om de gevolgen van de klimaatverandering en de toenemende dreiging van bosbranden het hoofd te bieden, zo schrijft het militaire forum FAR-Maroc op haar Facebook-pagina.

Lees ook: Marokko koopt nieuwe Canadair-blusvliegtuigen

De drie toestellen zullen volgend jaar aan het koninkrijk worden geleverd. De nieuwe aanwinst brengt het aantal Canadairs in het land op acht. Marokko kocht in 2011 reeds vijf Canadairs.

Het Canadair CL-415 vliegtuig is een amfibische waterbommenwerper, speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van grote branden. Het toestel heeft twee Whitney PW123AF turboprop motoren en kan een maximale snelheid bereiken van 359 km per uur. Het heeft een laadruim van 6140 kg water en kan in slechts 12 seconden gevuld worden in een rivier, meer of stuwmeer. Het kan ook andere opdrachten uitvoeren zoals opsporing, redding en vervoer van personen of goederen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team