Zoeken

Marokko: nieuwe ministers moeten vermogen bekend maken

17 oktober 2021 - 15:00 - Economie

©

De Rekenkamer van Marokko heeft de nieuwe ministers en hun kabinetschefs uitgenodigd om hun vermogen aan te geven. Ook hun voorgangers in de regering van Saadeddine El Othmani zullen dit moeten doen.

Ministers van de regering Akhannouch en hun kabinetschefs, maar ook de vertrekkende ministers en kabinetschefs, zullen hun volledig vermogen bekend moeten maken bij de Rekenkamer.

Lees ook: Marokko: salaris nieuwe Premier en ministers bekend

Al Massae bericht dat van regeringsleden wordt verwacht dat ze hun roerende en onroerende goederen, bankdeposito’s, effecten, voorraden en andere financiële eigendommen aangeven. Ministers zijn ook verplicht om erfenissen, voertuigen, kunstwerken die ze bezitten, delen of beheren, in hun naam of in die van hun echtgenotes, kinderen of bloedverwanten, aan te geven.

Volgens de procedure zullen de ministers eerst een voorlopige vermogensaangifte doen. De voorzitter van de Rekenkamer zal vervolgens de secretaris-generaal van de regering op de hoogte stellen van de ministers die dit hebben gedaan. De regeringsleden die niet aan deze verplichting voldoen, zullen instructies krijgen om hun situatie te regulariseren.

Lees ook: Vertrekpremie ministers regering El Othmani bekend

Na de ministers zullen ook Marokkaanse Kamerleden hun vermogen bij de Rekenkamer moeten bekendmaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team