Zoeken

Vertrekpremie ministers regering El Othmani bekend

15 september 2021 - 10:00 - Marokko

©

De premier van de uittredende regering in Marokko, Saaddedine El Othmani, en alle ministers en staatssecretarissen zullen een vertrekpremie en een pensioen ontvangen.

Als ontslagvergoeding krijgt El Othmani een cheque van 700.000 dirham, elke andere minister van de aftredende regering 600.000 dirham en elke staatssecretaris 500.000 dirham, meldt Assabah. Deze uitkering bedraagt meer dan 10 maal het totale forfaitaire salaris van de begunstigden.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: PJD boekt historische nederlaag

Naast de ontslagvergoeding zullen de leden van de regering ook recht hebben op een ouderdomspensioen voor de rest van hun leven: 48.000 dirham voor het voormalige hoofd van de uitvoerende macht, 39.000 dirham voor ministers en 30.000 dirham voor staatssecretarissen. Indien één van de begunstigden overlijdt, wordt de helft van dit pensioen automatisch uitgekeerd aan de rechthebbenden.

Lees ook: Marokkaanse Premier El Othmani neemt ontslag als PJD-partijleider

De pensioenen zullen in de staatsbegroting worden opgenomen. Sinds 2007 is het Marokkaans pensioenfonds (CMR) belast met de uitbetaling van deze pensioenen. De ouderdomspensioenen van de ministers zijn opgenomen in de begrotingswet onder de rubriek van ’bijzondere niet op premie- of bijdragebetaling berustende prestaties’. In de bijlagen bij de begroting 2021 wordt een bedrag van 727 miljoen dirham uitgetrokken voor deze pensioenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team