Zoeken

Marokko: ex-ministers weigeren functiewoning vrij te maken

7 augustus 2020 - 22:30 - Economie

©

Meerdere voormalige ministers zouden nog steeds in hun functiewoning wonen. De regering wenst deze woningen echter te verkopen vanwege de hoge beheer- en onderhoudskosten.

Assabah bericht dat sommige bewoners al maanden, soms jaren niet meer deel uitmaken van de regering maar uit de woningen weigeren te vertrekken. Ministeries worden daarom gedwongen om niet alleen voor oude, maar ook woningen van actuele regeringsleden te betalen.

Premier Saadeddine El Othmani heeft in een nota aan al zijn ministers gevraagd om de verkoopprocedure te versnellen om de kosten van de afdelingen zo snel mogelijk te verlagen.

Sinds het begin van de verkoopoperatie zouden meerdere fouten zijn gedaan. Zo zouden sommige ministeries niet de juiste of te veel woningen hebben verkocht.

In zijn nota beschuldigt El Othmani meerdere afdelingen er ook van niet te hebben samengewerkt met het directoraat-generaal voor staatsdomeinen om de uitzetting te regelen van voormalige regeringsleden die hun functiewoning niet willen kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team