Zoeken

Marokko bouwt drie nieuwe industrieparken

5 september 2020 - 13:13 - Economie

©

Marokko gaat drie nieuwe industrieparken in Had Soualem, Bouznika en Sahel Lakhyayta aanleggen. De drie projecten worden door het Millenium Challenge Corporation (MCC) gedragen.

MCA-Morocco is momenteel op zoek naar publieke en private partners voor de aanleg, ontwikkeling en het beheer van de industrieparken die samen 140 hectare zullen beslaan.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn hebben tot 17 september om op de aanbesteding te reageren. L’Economiste bericht dat de winnaars met de regering een overeenkomst zullen sluiten van 30 jaar voor de industrieparken in Had Soualem en Sahel Lakhyayta en van 15 jaar voor Bouznika.

De publieke partner is verantwoordelijk voor het vinden van de grond en de aansluiting van water, elektriciteit, riolering en alle andere nodige off-site infrastructuur volgens de internationale normen, alsook het verkrijgen van de vereiste vergunningen en het upgraden van de industriële zones.

De private partner zal de aankoop van het grond financieren, een forfaitair bedrag moeten betalen, de aanleg van de parken en de marketing en het beheer van de industriezones moeten verzekeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team