Zoeken

Marrakesh steekt 2,2 miljard dirham in stadsvernieuwing

9 november 2020 - 13:40 - Economie

©

Marrakesh gaat ruim 2,2 miljard dirham investeren in 64 stadsvernieuwingsprojecten. De voorgenomen werkzaamheden zijn onderdeel van het gemeenteactieprogramma 2017-2022.

Het budget van ruim 2,2 miljard dirham is bedoeld voor lopende en nieuwe projecten in de rode stad. Het geld wordt verdeeld in drie hoofdgroepen. 451 miljoen dirham voor as 1 bestaande uit 7 projecten, ruim 1,6 miljard dirham voor as 2 bestaande uit 39 projecten en 68,7 miljoen dirham voor as 3 dat 18 projecten omvat, meldt Leseco.

Volgens een evaluatie van de uitvoering van het actieprogramma van de gemeente in de jaren 2017, 2018 en 2019 bevat as 1 onder andere de lopende projecten: de ontwikkeling van de plaatsen Ibn Youssef (80% voltooid), Al Bahia (20% voltooid) en Bab Ftouh (20% voltooid), evenals de oprichting van het immaterieel erfgoedmuseum.

Tot as 2 behoort onder andere de voltooiing van de bouw van het Azzouzia-busstation (85% voltooid), de aanleg van groene ruimtes in het Ennakhil-district (30% voltooid), de bouw van een overdekt zwembad in de wijk Al Izdihar (50% voltooid), de opwaardering van het Koninklijk Theater (10% voltooid) en de ontwikkeling van het cultuurhuis in Daoudiate (65% voltooid).

De projecten in as 3 betreffen de publicatie van gemeentelijke organisatorische besluiten voor het beheer van openbare ruimtes, het ontwerp en de uitvoering van een geïntegreerd opleidingsprogramma voor ambtenaren en leidinggevenden van de gemeente Marrakesh, het opzetten van een archiveringssysteem (documentatie- en archiefcentrum), de centralisatie van de diensten van de burgerlijke stand, het opzetten van een loket voor de burgerlijke stand in alle stadsdelen en de vaststelling van een strategie voor de gedecentraliseerde samenwerking van de gemeente.

Volgens de evaluatie zijn de bouw van een multidisciplinair ziekenhuis in Sidi Youssef Ben Ali (40% voltooid), het upgraden van verschillende middelbare scholen (80% voltooid) en het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met specifieke behoeften (20% voltooid), ook onderdeel van het actieprogramma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team