Zoeken

Spanje wil Marokkaanse industrie financieren

9 oktober 2020 - 18:40 - Economie

©

Spanje staat op het punt om Spaanse industriële- en infrastructuurprojecten in Marokko te financieren. Het gaat om de bekostiging van publieke en particuliere bedrijven die worden aangestuurd door partners van het Europees land.

De Spaanse branchevereniging Sercobe en haar lokale partner NGI (New Global Intelligent), staan in voor deze leningen tegen gunstige tarieven aan bedrijven die actief zijn in Marokko, meldt L’Economiste. Het betreft bedragen van de 20 miljoen euro en meer, aan goederen en diensten van Spaanse oorsprong. Doel is om de Spaanse directe buitenlandse investeringen te versterken en de oprichting van nieuwe bedrijven in Marokko te ondersteunen.

De Spaanse directe buitenlandse investeringen gaan in Marokko vooral naar de auto-industrie, de assemblage van touringcars en het beheer en de exploitatie van bussen (Alsa). Spanjaarden investeren ook in hotels, toerisme, hernieuwbare energie, infrastructuur, afvalbeheer, enz. Na Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten, is Spanje de derde buitenlandse investeerder in het koninkrijk en werken er meer dan 20.000 personen in Marokko voor Spaanse bedrijven.

Een dertigtal burgemeesters en hun vertegenwoordigers hebben het charter van Malaga ondertekend. Ze engageren zich om samenwerking over de grenzen heen te bevorderen in de periode 2021-2027, maar vooral ook om stedelijke en geïntegreerde projecten te ontwikkelen tussen beide oevers van de Middellandse Zee. Het genoemde charter werd een jaar geleden in Malaga ondertekend door de burgemeester van de stad en de Marokkaanse ambassadeur in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team