Zoeken

Marokko: nieuwe industriezones in het noorden van het land

16 oktober 2020 - 11:00 - Economie

©

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima gaat twee nieuwe zones creëren voor industrie en ambachtswerk. De gemeenten Ouezzane en Fahs Anjra zullen deze bedrijventerreinen aanleggen.

De steden moeten industrie en ambachtswerk samenbrengen in een daarvoor geschikte ruimte. Op deze manier wil de regio geschikte werkplekken creëren voor timmer- en ijzerwerk. Momenteel zijn deze gehuisvest in verschillende wijken van het stadscentrum.

De kosten van dit project bedragen 222 miljoen dirham. Fahs Anjra zal een investeringsbudget van 132 miljoen dirham krijgen en 90 miljoen dirham is bestemd voor Ouezzane. De bedrijventerreinen zullen samen ruim 30.000 m2 beslaan en worden volgens de krant L’Economiste onder toezicht van het Agentschap ter Bevordering en Ontwikkeling van de Noordelijke Provincies (APDN) aangelegd.

Dankzij deze zones zullen kleinbedrijven en ambachtslieden kunnen profiteren van exploiteerbare gronden. Deze moeten vanaf 2022 beschikbaar zijn en moeten voorzien zijn van werkplekken voor toekomstige ondernemers. Het gebied in Fahs Anjra zal in buurt zijn van de Renault-fabriek en Tanger Automotive City.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team