Zoeken

Marokko en Nederland werken samen aan app voor slachtoffers sextortion

22 oktober 2020 - 11:40 - Marokko

©

Het nieuwe platform "Stop digitaal geweld" komt de inspanningen versterken om digitaal geweld tegen vrouwen in Marokko te bestrijden. Het project is gelanceerd door de Vereniging Tahadi voor Gelijkheid en Burgerschap (ATEC), met steun van de Nederlandse Ambassade in Marokko. De ambassade ondersteunt naast dit project nog vele andere initiatieven die zich inzetten voor de rechten van vrouwen.

In een verklaring zei ATEC: "Het project omvat een luisterstructuur en psychologische- en juridische ondersteuning. Het is de eerste app op nationaal niveau die volledig zal worden gewijd aan slachtoffers van cybergeweld."

De app is exclusief naar vrouwelijke slachtoffers van digitaal geweld gericht en is innovatief en gemakkelijk te downloaden, waardoor slachtoffers makkelijk kunnen communiceren met de vereniging, benadrukt de directeur.

Klachten worden rechtstreeks door ATEC afgehandeld of doorverwezen naar de bevoegde autoriteiten. Het verzoek wordt in overleg met de klager opgevolgd.

Volgens cijfers van het Marokkaanse planbureau HCP zijn meer dan 1,5 miljoen vrouwen in Marokko het slachtoffer van cybergeweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team