Zoeken

Nederland: coronaMelder-app nu ook in het Arabisch

30 oktober 2020 - 16:48 - Wereld

©

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde de app CoronaMelder. Dit digitaal middel kan helpen bij de bestrijding van het coronavirus. De app is nu ook beschikbaar in het Arabisch.

De doelstelling van de app is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan door het bron- en contactonderzoek te versnellen. De app zorgt ervoor dat mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon eerder gewaarschuwd kunnen worden. Het ministerie verwacht dat de app effectief is wanneer minstens één op vijf mensen er gebruik van maken.

De CoronaMelder-app informeert de gebruiker dus over een mogelijke besmetting. Dat is wanneer er een contact plaatsvond van langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt, die later het coronavirus blijkt te hebben. Op die manier is het mogelijk om te voorkomen dat anderen onbewust worden besmet.

Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven deze app te gebruiken, is de CoronaMelder-app nu beschikbaar in tien talen, waaronder het Arabisch. De app is inmiddels ruim 3,7 miljoen keer gedownload.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team