Zoeken

Marokko: minister van normalisering met Israël beschuldigd

15 mei 2019 - 17:00 - Marokko

©

Minister Anass Doukkali van Gezondheid is opnieuw onder vuur komen te staan na een vraag in het parlement van een PJD-lid over de aanwezigheid van producten van de Israëlische groep MIS Implants in Marokko.

Ahmed Al Hiki beschuldigt Anass Doukkali van normalisering met Israël door toestemming te geven voor de invoer en verkoop van Israëlische tandheelkundige producten. Het lid vraagt dat onmiddellijk maatregelen worden getroffen om de invoer van Israëlische producten in Marokko te bestrijden.

"Ons land ervaart een gevaarlijke infiltratie en normalisatie met de vijand Israël via de gezondheidssector", aldus Al Hiki volgens wie "er twijfels bestaan over de verantwoordelijken die toestemming hebben gegeven" voor de invoer van deze producten.

De PPS-partij van Anass Doukkali heeft gereageerd door het lid ervan te beschuldigen de regels van het parlement te schenden door de naam van het bedrijf te noemen. Minister Doukkali heeft de informatie tevens ontkend en stelt dat de producten door een Duits bedrijf worden ingevoerd en werden gecontroleerd.

MIS Implants werd in 1995 in Israël opgericht en is aanwezig in meerdere landen in de wereld. De groep heeft een filiaal in Casablanca genaamd "JAT Implants" en is gespecialiseerd in tandheelkundige producten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team