Zoeken

Marokko: Chinezen willen gezondheidssector veroveren

22 augustus 2019 - 16:40 - Marokko

©

Anas Doukkali, Marokkaanse minister van Gezondheid, bezocht onlangs China waar hij meerdere samenwerkingsovereenkomsten in de gezondheidssector heeft gesloten.

Het ministerie van Gezondheid bericht in een verklaring aan persagentschap MAP dat China sinds 1975 medische teams naar Marokko stuurt om hun ervaring te delen en zorgen te verschaffen in afgelegen regio’s.

Marokko wil nu van de nieuwe technologieën en met name van telegeneeskunde gebruik maken om zieken op afstand te verzorgen. De methode zal door China in Marokkaanse ziekenhuizen worden ontwikkeld en uitgetest. Volgens de afdeling zullen Marokkaanse en Chinese artsen samenwerken om het systeem in Marokko in te voeren.

Doukkali bericht ook over de mogelijkheid van een tripartiete samenwerking op het gebied van geneeskunde en farmacie, waaraan verschillende Afrikaanse landen zullen deelnemen en Marokko een voortrekkersrol zal spelen.

De bewindsman oordeelt dat de succesvolle samenwerking met China in de energiesector als voorbeeld moet worden gebruikt om ook de samenwerking in de gezondheidssector te ontwikkelen. Doukkali rekent op de ervaring van China voor de opening van nieuwe ziekenhuizen in Marokko met buitenlandse financieringen.

Anas Doukkali sprak in China ook over de plaats van de traditionele Chinese geneeskunde en zou vooral geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van homeopathie en acupunctuur in Marokko, vooral omdat het land rijk is aan geneeskrachtige planten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team