Zoeken

Marokko: minister wil bedelaars en mensen die hen geld geven straffen

9 juni 2019 - 14:40 - Marokko

©

Minister Bassima Hakkaoui van Familie, Solidariteit, Gelijkheid en Sociale ontwikkeling wil de strijd aangaan tegen bedelarij in Marokko en stelt voor om mensen die het fenomeen aanmoedigen te straffen.

Hakkaoui verklaarde in het parlement dat een strenge optreden nodig was om de bedelarij te bestrijden in het land. De bewindsvrouw stelt daarom voor om bedelaars, maar ook mensen die hen geld geven, te sanctioneren.

Assabah bericht dat het voorstel vooral gericht is op valse bedelaars die kinderen huren om op straat te bedelen. Hakkaoui wenst hetzelfde te doen als in sommige andere landen, waar straffen worden uitgesproken tegen mensen die bedelaars geld geven die de hulp niet echt nodig hebben.

Volgens Hakkaoui is bedelarij een sociaal, economisch en psychologisch probleem. Voor de twee eerste factoren stelt de minister de ontwikkeling voor van meerdere programma’s om te voorkomen dat mensen moeten bedelen om te leven.

Voor mensen die om psychologische redenen bedelen moeten maatregelen worden getroffen om hen te verzorgen, in plaats van hen te arresteren en naar de gevangenis te sturen, zoals enkel Kamerleden hebben voorgesteld, aldus Hakkaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team