Zoeken

Marokkaanse minister uit kritiek op normalisatie met Israël

15 december 2020 - 19:00 - Marokko

©

De minister van Werkgelegenheid en lid van de Partij voor Justitie en Ontwikkeling (PJD), Mohamed Amekraz, heeft kritiek op het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël.

"Wanneer wij, als jeugd van de PJD, onze duidelijke principiële positie ten aanzien van de normalisatie en de andere onderwerpen die met Palestina te maken hebben, uitspreken, geven we uitdrukking aan de historische positie van de jeugd van de PJD en van alle Marokkanen", liet Amekraz weten in een interview met een Iraanse tv-zender.

De reactie van de minister is in lijn met de weigering van de PJD om de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël te accepteren.

Dat deze partij het besluit van Koning Mohammed VI niet steunt is een gevoelig punt aangezien de PJD een regeringspartij is en veel ministers voor het huidige kabinet heeft geleverd. Deze bewindslieden zouden ondanks hun principiële bezwaren in gesprek moeten gaan met hun Israëlische ambtsgenoten. Het is dus maar de vraag of dit gaat leiden tot een soepele samenwerking tussen de regeringen van beide landen.

Bladna.nl