Zoeken

Marokko: vervallen producten overspoelen markt voor Ramadan

17 april 2019 - 18:00 - Marokko

©

Ondanks de strenge controles van de autoriteiten en voornamelijk van het ministerie van Binnenlandse zaken, blijven handelaars in Marokko van de komst van de maand Ramadan profiteren om hun voorraden vervallen goederen te verkopen.

Volgens Al Massae werden in de afgelopen weken in Kenitra meerdere voorraden vervallen producten door de sanitaire autoriteiten ontdekt en in beslag genomen. Het zou onder meer gaan om droge vruchten, zuivelproducten, conservendozen en dadels. De verkopers zouden gewoon de vervaldata hebben veranderd.

Het blad zegt niet of er arrestaties plaatsvonden. Ook is het niet duidelijk of er een onderzoek werd gestart naar de herkomst van de goederen.

De Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA bericht elk jaar opnieuw over de extra controles die tijdens de Ramadan worden uitgevoerd om het verbruik van besmet voedsel te voorkomen. Jaarlijks worden tevens honderdduizenden tonnen vervallen voedsel in beslag genomen en vernietigd.

In 2018 was tijdens de Ramadan ruim 200.000 ton ingevoerd voedsel gecontroleerd. Daarvan werden tientallen tonnen geweigerd omdat ze niet aan de geldige normen voldeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team