Zoeken

Marokko betreedt de markt voor onderhoud vliegtuigen

30 januari 2022 - 16:20 - Economie

©

Marokko heeft besloten zijn intrede te doen in de onderhoudsindustrie voor militaire vliegtuigen. Het koninkrijk heeft zich voorgenomen een van de landen met een wapenindustrie te worden.

Na de bouw van een opslag- en recyclingcentrum voor vliegtuigen in 2021, waardoor Marokko een pionier zal worden in de recycling van afgedankte vliegtuigen op het Afrikaanse continent, heeft Rabat plannen voor de ombouw, de modernisering en het onderhoud van zowel civiele als militaire vliegtuigen, meldt Aujourd’hui le Maroc. De Marokkaanse F16- en F5-vliegtuigen zullen worden gemoderniseerd. De projecten voor de vernieuwing van de militaire infrastructuur zijn al gestart.

Lees ook: Marokko gaat tegen 2023 vliegtuigen assembleren

Naast het onderhoud van militaire vliegtuigen is Marokko ook van plan te investeren in het terugdringen van de koolstofuitstoot als onderdeel van een nieuwe fase in de ontwikkeling van de luchtvaart. Dit zal een grondige hervorming van de sector vergen.

Lees ook: Elk vliegtuig in de wereld heeft een onderdeel dat in Marokko is gemaakt

Marokko telt 140 bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector, met een exportomzet van ongeveer 2 miljard dollar. Deze bedrijven zijn goed voor 17.000 directe banen. Het groeipercentage schommelde vóór de gezondheidscrisis tussen 18 en 20%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team