Zoeken

Marokko: 13-jarig meisje gewurgd, dader gepakt

20 februari 2021 - 18:00 - Gemeenschap

©

De bewoners van Kenitra reageren geschokt op de moord van een dertienjarig meisje. De verdachte is een twintigjarige man. Het was hem bijna gelukt om te ontsnappen, maar de koninklijke gendarmerie van Sidi Allal Tazi stak daar een stokje voor.

Het slachtoffer is volgens de krant Al Akhbar vermoord door een jonge man van twintig jaar. De verdachte woont in de sloppenwijk dichtbij Mehdia, niet ver van Kenitra vandaan. De moeder van de dader heeft de politie op de hoogte gebracht van de misdaad. Ze deed dit na 48 uur zodat haar zoon tijd had om te vluchten naar zijn grootmoeder in Sidi Allal Tazi, meldt de krant.

De koninklijke gendarmerie vond de schuilplaats van de verdachte en verhoorde hem. De jongen vertelde dat zijn moeder zijn medeplichtige is en dat ze hem tijd gaf om te ontsnappen voordat ze de moord ging melden bij de politie.

De twintiger is gearresteerd en zal terecht staan voor moord met voorbedachten rade, ontvoering en verkrachting van een minderjarige. De moeder zal ook terecht staan voor medeplichtigheid en het niet op tijd melden van een misdaad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team