Zoeken

Marrakech: populaire zanger verdacht van verkrachting 12-jarig meisje

26 maart 2021 - 14:40 - Marokko

©

De gerechtelijke politie in Marrakech heeft afgelopen maandag een populaire zanger gearresteerd voor de verkrachting van een 12-jarig meisje. Een mensenrechtenvereniging eist ook een onderzoek naar de druk die op de moeder van het slachtoffer wordt uitgeoefend zodat ze haar klacht zou intrekken.

Een nieuw verkrachtingsverhaal dat een schok jaagt door de stad Marrakech, maar deze keer is de beschuldigde een man die dacht dat zijn bekendheid als populair artiest hem boven de wet zou plaatsen, waardoor hij achteloos een 12-jarig meisje kon aanranden. Het dagblad Assabah meldt dat hij daarbij geen rekening hield met de moed van het meisje dat aan haar moeder vertelde over de aanranding waarvan zij het slachtoffer was geworden. Zij gaf de nodige informatie om haar moeder in staat te stellen een klacht in te dienen wegens verkrachting. De 50-jarige man werd in zijn huis gearresteerd.

Volgens de eerste gegevens van het onderzoek zou de pedofiel zijn begonnen met het meisje te betasten. Ze probeerde hem weg te duwen zonder daarin te slagen. Daarna heeft hij haar fysiek mishandeld en verkracht. De verdachte is onder toezicht van het Openbaar Ministerie in voorlopige hechtenis genomen voor onderzoek, in afwachting van een confrontatie met zijn slachtoffer.

Het dagblad meldt dat de gerechtelijke politie momenteel onderzoekt of de beschuldigde andere meisjes seksueel heeft misbruikt, alvorens hem voor te leiden aan de procureur-generaal van de koning bij het hof van beroep van Marrakech. De Marokkaanse Vereniging voor de Mensenrechten heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van de Koning, waarin hem wordt gevraagd om de verkrachtingszaak van het meisje verder te onderzoeken. Ze vroegen ook aandacht voor de pogingen om de familie van het slachtoffer te chanteren en onder druk te zetten om de klacht wegens verkrachting in te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team