Zoeken

Marrakech: belastingsambtenaren gearresteerd wegens fraude

23 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

De regionale brigade van de gerechtelijke politie heeft twee ambtenaren van het belastingkantoor van Marrakech gearresteerd. Ze worden beschuldigd van de oplichting van twee belastingbetalers, voor een bedrag van 400.000 dirham.

Naast de twee ambtenaren, werden ook een motoragent en zijn broer gearresteerd die tegenover de instelling werkten. Hun aanhouding volgt op een klacht wegens fraude, die door de twee slachtoffers is ingediend.

Lees ook: Marokko: ambtenaar Binnenlandse Zaken verdacht van reeks diefstallen

Volgens Mohamed Ghaloussi, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor de Bescherming van Publieke Eigendom, ontvingen de motoragent en één van de ambtenaren van de belastingdienst in Marrakech, een enveloppe met 400.000 dirham. Ze gaven daarvoor een ontvangstbewijs aan de belastingbetalers, waaruit blijkt dat ze hun belastingen hebben betaald, meldt Al Akhbar.

Enkele dagen later ontvingen de twee belastingplichtigen verschillende sms-berichten van de administratie waarin zij werden verzocht om hun belastingen te betalen. Ze ontdekten vervolgens dat het ontvangstbewijs vals was en dat ze dus het slachtoffer van fraude zijn geworden.

Naar aanleiding van hun klacht bij het bevoegde parket heeft de regionale brigade van de gerechtelijke politie de betrokken personen opgespoord en gearresteerd. Deze laatsten zouden ook betrokken zijn bij verschillende andere zaken, die justitie ook zal onderzoeken.

Lees ook: Hoge ambtenaren uit hun villa’s in Harhora gezet

Na te zijn voorgeleid aan de procureur des Konings bij het Hof van Beroep van Marrakech, zijn één van de ambtenaren en de motoragent in hechtenis geplaatst, terwijl de andere twee verdachten voorlopig werden vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team