Zoeken

Marokko: legalisering cannabis opnieuw op tafel

5 november 2019 - 12:20 - Marokko

©

PAM-Kamerlid Mohamed Cheikh Biadillah heeft in een schriftelijke vraag aan het ministerie van Gezondheid de noodzaak benadrukt van een legalisering van in Marokko geproduceerde cannabis.

"Wanneer zal Marokko overwegen om Canada, de Verenigde Staten en Nederland op te volgen en te profiteren van de therapeutische voordelen van de cannabisplant?", vroeg Mohamed Cheikh Biadillah onder meer.

Het lid oordeelt namelijk dat het medicinaal gebruik van cannabis een echte voordeel zou zijn voor de bevolking vanwege zijn "therapeutische waarde" die in meer dan 30 landen over de hele wereld worden erkend.

Biadillah herinnert er tevens aan dat wetenschappers erin zijn geslaagd stoffen uit Marokkaanse cannabis te extraheren die worden gebruikt bij de productie van verschillende medicijnen in Europa en Noord-Amerika.

De PAM-partij pleit sinds 2015 voor de legalisering van cannabis in Marokko voor medisch gebruik. De regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft een nieuw onderzoek besteld over het gebruik van de cannabis voor therapeutische en farmacologische doeleinden. Het onderzoek zal door het Wetenschappelijk Instituut van Rabat, afhangend van de Mohammed V universiteit, worden verricht.

Bladna.nl