Zoeken

Amerikaans digitaal platform om Laayoune en Dakhla te verbinden

21 mei 2021 - 19:00 - Economie

©

Binnenkort wordt het "Laâyouneconnect" –platform gelanceerd, een project dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse regering en tot doel heeft om investeringen en territoriale marketing in de regio Laayoune-Sakia El Hamra te stimuleren. Er wordt vooral ingezet op de kansen die er liggen in de zuidelijke stad Dakhla.

De lancering van het platform is onderdeel van het project "Bevordering van de economische kansen van Dakhla en Laayoune", en moet dienen als een kanaal voor de promotie van de economische mogelijkheden in Laayoune. De voornaamste missie van Laâyouneconnect is om bedrijven in de regio in contact te brengen met potentiële nationale en internationale investeerders. Via een online zoekmachine die het platform zal aanbieden kunnen de bedrijven en investeerders gerichter naar elkaar zoeken.

Het regionale investeringscentrum (CRI) van Laayoune-Sakia El Hamra heeft in een persbericht laten weten dat vooral de landbouw-, visserij-, toerisme-, duurzame energie- en logistieke sector in de zuidelijke regio zullen profiteren van het online platform dat zich nog in de testfase bevindt. In maart 2021 werden al verschillende activiteiten georganiseerd om de regio te promoten en investeringen aan te trekken, meldt het CRI.

De uitvoering van het project is in handen van het internationale adviesbureau JE Austin Associates, een bedrijf dat is gevestigd in Washington en een regionaal kantoor heeft in Rabat. De financiering komt van de Amerikaanse regering via het States Partnership Initiative United in the Middle East (MEPI).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team