Zoeken

Marokkanen demonstreren tegen normalisatie met Israël

21 september 2020 - 16:30 - Marokko

©

Honderden Marokkanen hebben vrijdag in Rabat gedemonstreerd tegen de "verraderlijke landen" en hun "Amerikaanse en zionistische bondgenoten" en opgeroepen tot de "bevrijding van Palestina".

De demonstratie tegen de normalisatie van de betrekkingen met Israël werd op initiatief van meerdere links verenigingen en islamitische organisaties georganiseerd.

Volgens de initiatiefnemers is de protestactie een reactie op het besluit van Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten om, onder druk van de Amerikaanse president Donald Trump, hun betrekkingen met Israël te normaliseren.

"We eisen de criminalisering van elke normalisatie met de Hebreeuwse staat.", hoorde men onder meer roepen tijdens de demonstratie, waarbij honderden mensen met de Palestijnse vlag waaiden.

"We willen de Marokkaanse staat ook laten weten dat het volk nooit zal accepteren om bij zionistische en Amerikaanse plannen betrokken te zijn en dat ze in opstand zullen komen als dit gebeurt", verklaarde Taïb Madmad, lid van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH), aan persagentschap AFP.

Marokko heeft officieel geen betrekkingen met Israël. Vanwege de joodse gemeenschap van Marokkaanse afkomst (800.000 mensen) die er woont zijn er wel informele betrekkingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team