Zoeken

Normalisatie: Jared Kushner bespreekt bepalende rol Mohammed VI

24 december 2020 - 17:40 - Wereld

©

Jared Kushner, senior adviseur en schoonzoon van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, heeft gezegd dat de adviezen en ideeën van Koning Mohammed VI een grote bijdrage hebben geleverd aan het normaliseren van de diplomatieke betrekkingen tussen Arabische landen en Israël.

"Twee jaar geleden was ik in Marokko op bezoek bij Koning Mohammed VI. Aan de eettafel had ik een goed gesprek met hem over de mogelijkheid om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Hij gaf me waardevol advies en deelde enkele ideeën met mij, die hebben bijgedragen aan ons succes in de regio", zegt Kushner in een interview met de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia.

Na deze ontmoeting in mei 2019, "bleven we constant in gesprek met Koning Mohammed VI en zijn team", zegt de adviseur van president Trump. "We werkten aan het oplossen van verschillende problemen".

Tot nu toe hebben vier Arabische landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko hun betrekkingen met Israël genormaliseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team