Zoeken

Directe vlucht tussen Israël en Marokko?

15 september 2020 - 10:00 - Marokko

©

Israëlische media berichtten afgelopen weekend dat binnenkort een directe vlucht zal worden geopend tussen Israël en Marokko als onderdeel van de normalisatie van de betrekkingen tussen de twee landen.

The Jerusalem Post, N12 of nog Israel Hayom berichtten zaterdag allemaal dat Marokko ermee heeft ingestemd een directe vlucht vanuit Israël toe te laten. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken ontkent dat.

Le360 vernam van een woordvoerder van het ministerie dat het om een valse informatie gaat en dat er helemaal geen plannen zijn om een directe vlucht tussen Marokko en Israël te openen.

Donald Trump had op 13 augustus een historisch akkoord over de normalisatie van de betrekkingen tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël aangekondigd. De Amerikaanse president probeert nu andere landen te overtuigen om hetzelfde te doen, ook Marokko. Zijn schoonzoon en adviseur Jared Kushner, en Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, bezochten in de afgelopen weken meerdere Arabische landen om over de normalisatie te spreken.

Rabat weigert voorlopig om op het verzoek van Trump in te gaan en benadrukt haar constante steun aan Palestina.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team