Zoeken

Jared Kushner wil handel tussen Marokko en Israël versterken

31 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de voormalige Amerikaans president Donald Trump, is van plan zich in te zetten voor de versterking van de handel tussen Marokko en Israël.

Jared Kushner, de architect van de normalisatie-akkoorden tussen Israël en vier Arabische landen (Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan), werkt aan de oprichting van een investeringsmaatschappij genaamd Infinity Partners. Die maatschappij zal zich met name gaan richten op bedrijven die de Arabisch-Israëlische vrede bevorderen, meldt Reuters.

Lees ook: Jared Kushner komt met nieuwe onthullingen over normalisatie Marokko Israël

Het nieuwe bedrijf krijgt een hoofdkantoor in Miami, waar de schoonzoon en topadviseur van de voormalige Amerikaans president Donald Trump met zijn vrouw Ivanka Trump woont (op ongeveer een uur rijden van de woning van Donald Trump in Palm Beach). Kushner wil nu ook een kantoor openen in Israël, dat de bevordering van de handelsbetrekkingen tussen Israël, Marokko, India en de Golfstaten als opdracht zal hebben.

De rol van Jared Kushner bij het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël, Marokko en drie andere Arabische landen, heeft hem een nominatie opgeleverd voor de Nobelprijs voor de Vrede 2021. De winnaars van deze prijs worden in oktober bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team