Zoeken

Politie VAE in opleiding in Marokko

25 november 2022 - 17:00 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten zijn maandag begonnen met de eerste fase van het programma voor bilaterale veiligheidssamenwerking. Het doel is de veiligheid van beide landen en die van hun burgers te versterken.

Het programma stelt beide partijen in staat van elkaars ervaringen te leren en expertise uit te wisselen over het ruime veld van politiewerk, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN. De opleiding is gericht op misdaadbestrijding, handhaving van de openbare orde en nieuwe technieken op politiegebied.

Lees ook: Baas VAE-leger bezoekt Marokko

Tijdens de uitwisselingsbijeenkomst zal de inlichtingendienst DGST aan leidinggevenden van de politie van Abu Dhabi, gespecialiseerde opleidingssessies geven over specifieke aandachtsgebieden voor inlichtingendiensten, met als doel de leidinggevenden kennis te laten maken met de uitstekende Marokkaanse ervaring op het gebied van terrorismebestrijding en grensoverschrijdende criminaliteit.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi ontmoet hoofd FBI in VS

Vanaf maandag organiseert het Koninklijk Instituut voor de Politie een theoretische opleiding van twee maanden met betrekking tot de specialisatie van gerechtelijke politie en misdaadbestrijding, voor hoge ambtenaren van het politiecommando van Abu Dhabi. Daarna zullen de Emiraten zich verdiepen in de Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie, het Laboratorium voor Wetenschappelijke en Technische Politie en de Prefectorale Dienst van de Gerechtelijke Politie van Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team