Zoeken

Marokko kocht mogelijk F-16 Sufa gevechtsvliegtuigen van Israël

27 februari 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaans leger heeft mogelijk een eskader van Israëlische F-16 Sufa-gevechtsvliegtuigen aangeschaft om zijn militaire capaciteit te versterken. De informatie werd niet officieel bevestigd.

Verschillende media berichten over de aankoop door Marokko van Israëlische F-16 Sufa gevechtsvliegtuigen. Er zouden onderhandelingen zijn geweest tussen de twee bondgenoten voor de verkoop van de straaljagers aan de Marokkaanse luchtmacht, meldt Israel Magazine. Deze informatie moet echter nog worden bevestigd.

Lees ook: Walid Regragui: "Spanje was beste tegenstander van Marokko op WK"

De F-16I Sufa is speciaal ontworpen voor de Israëlische luchtmacht en beschikt over Israëlische avionica en racks voor Israëlische raketten. Het toestel kan Israëlische munitie afvuren, zoals de Python 5-raket en de Delilah kruisraket. Het vliegtuig heeft hoge capaciteiten op het gebied van storing en elektronische oorlogsvoering en kan bedreigingen en doelwitten identificeren dankzij een database en radargegevens van oosterse wapens verzameld in Syrië en tijdens manoeuvres tegen het Russische S-300-luchtafweersysteem. Het toestel heeft tevens een bereik van 3200 km.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team