Zoeken

Israëlische PULS-raketlanceersysteem, strategische keuze voor Marokko?

2 april 2023 - 13:00 - Marokko

©

In het kader van de voortdurende versterking en modernisering van zijn leger wil Marokko het Israëlische PULS (Precise and Universal Launching System) raketlanceersysteem verwerven, dat in staat is om doelen op 300 kilometer afstand te bereiken.

Het raketlanceersysteem wordt geproduceerd door het Israëlische bedrijf Elbit Systems en wordt gekenmerkt door zijn aanpasbaarheid aan bestaande systemen, wat de Marokkaanse strijdkrachten aanmoedigt om dit systeem aan te schaffen. PULS is in staat om 18 Accular-raketten van 122 mm met een bereik van 35 km, 10 Accular-raketten van 160 mm met een bereik van 40 km, 4 EXTRA-raketten met een bereik van 150 km of 4 Predator Hawk-raketten met een bereik van 300 km af te vuren. Het systeem kan doelen met precisie en efficiëntie vernietigen vanaf elke afstand tot 300 km, meldt El Debate.

Lees ook: Spyder, het Israëlische luchtverdedigingssysteem dat Marokko interesseert

Dit systeem wordt beschouwd als het beste antwoord op het gebruik van ballistische raketten in de regio en heeft tot doel het machtsevenwicht in de regio te handhaven. Het Israëlische PULS is een alternatief voor het Amerikaanse HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) dat is ontworpen door Lockheed Martin en zijn doeltreffendheid heeft bewezen in Oekraïne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team