Zoeken

Marokko versterkt leger met aankoop Israëlische raketwerper (video)

23 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger wil zijn artillerie versterken met de aankoop van de Israëlische PULS-raketwerper, na de aankoop van de Chinese Sky dragon 50, HQ-9B en WS-2D en de Israëlische Barak MX om zijn luchtruim te beveiligen.

Na de aankoop van 36 Franse grond-grond-artillerietrucks CAESAR met een bereik van 42 kilometer en 36 Chinese PHL-03/AR-2 raketlanceerinstallaties van 300 mm, die tot 12 raketten kunnen afvuren met een bereik tot 160 km, wil Marokko nu de Israëlische PULS-raketwerper verwerven, zo meldt Maghreb intelligence.

Lees ook: Marokko bewaakt Sahara met Chinese drones

De inspecteur van de Marokkaanse artillerie reisde enkele dagen geleden naar Israël om de raketwerper van het Israëlische bedrijf Elbit Systems te bestuderen. Het PULS-systeem kan verschillende soorten raketten en geleide projectielen afvuren en kan specifieke doelen nauwkeurig uitschakelen op maximaal 300 km afstand.

Lees ook: Marokko zou Oekraïens raketafweersysteem hebben aangeschaft

Met een volledig geautomatiseerd vuursysteem is de raketwerper uitgerust met de nieuwste commando-, controle-, communicatie- en intelligentiesystemen (C4I), een vuurcontrol-systeem en een inertie-navigatiesysteem. PULS kan 36 Accular-raketten van 122 mm afvuren met een bereik van 35 km, 20 Accular-raketten van 160 mm met een bereik van 40 km, 8 EXTRA-raketten met een bereik van 150 km of 4 tactische ballistische raketten van het type Predator Hawk met een bereik van 300 km.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team