Zoeken

Marokko: prijsafspraken over coronabehandeling in privéklinieken

17 november 2020 - 09:00 - Marokko

©

Na een spoedvergadering op het ministerie van Volksgezondheid is besloten dat er in Marokko één tarief wordt gehanteerd voor patiënten met Covid-19. Dit moet een einde maken aan de exorbitante prijzen van privéklinieken.

Tijdens deze bijeenkomst hebben de vertegenwoordigers van de privéklinieken tekst en uitleg gegeven over de redenen waarom hun tarieven voor de behandeling van Covid-patiënten zo hoog zijn. Deze kosten waren tot op heden nog niet in overeenstemming met de referentieprijsstelling die onlangs door de National Health Insurance Agency (ANAM) is vastgesteld en met de diensten die onder de dekking van de verplichte ziektekostenverzekering horen te vallen.

Er is besloten om een speciale prijs in te stellen voor elke behandeling die verband houdt met het coronavirus, die geldt voor alle klinieken, meldt Redouane Semlali, voorzitter van de National Association of Private Clinics (ANCP) in Le360.

Afgelopen donderdag hebben experts van het ministerie van Volksgezondheid en ANAM de meest recente onderzoeken bekeken voordat de nieuwe prijsstelling werd bepaald. Dit is een "herwaardering" van het tariefschema dat is opgesteld door ANAM voor de verplichte ziektekostenverzekering (AMO).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team