Zoeken

Privéklinieken kunnen miserie van Marokkanen niet genezen

23 november 2020 - 21:40 - Marokko

©

Er is in Marokko geen enkel alternatief voor gezondheidszorg naast de middelmatige dienstverlening van openbare ziekenhuizen en de privésector met zijn gebrekkige ethiek. Volgens Redouane Semlali is de lage koopkracht van Marokkanen niet de verantwoordelijkheid van privéklinieken.

Na talloze klachten te hebben ontvangen, zei de voorzitter van de brancheorganisatie van privéklinieken (ANCP), bereid te zijn om de illegale praktijken in de privésector te bespreken met minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid om fraudeurs zware straffen op te leggen.

De voorzitter gaf echter ook aan dat de extreem hoge vergoedingen die door particuliere ziekenhuizen worden aangerekend, te verantwoorden zijn door de kwaliteit van de geboden zorg. Voor een Covid-19-patiënt wordt er naast de gerelateerde kosten, gemiddeld 50.000 dirham in rekening gebracht.

Tijdens een persbijeenkomst benadrukte Semlali dat de kwaliteit van de aangeboden diensten de hoge tarieven van privéklinieken rechtvaardigt. De aanschaf van voldoende degelijke medische apparatuur en de verloning van gekwalificeerd personeel, zijn enorme investeringen.

Hij stond er op om duidelijk te maken dat privéklinieken geen liefdadigheidsinstellingen zijn. Hun rol is beperkt tot het verstrekken van gezondheidszorg en niet tot het oplossen van de ellende en de precaire situatie van Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team