Zoeken

Coronavirus Marokko: privéklinieken in het oog gehouden

24 november 2020 - 13:00 - Marokko

©

Er komen één centrale en meerdere regionale commissies om te controleren of privéklinieken in Marokko zich houden aan de afspraken over de behandeling van Covid-19-patiënten. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd.

De centrale commissie zal bestaan uit de algemene inspectie van het ministerie, het Nationaal Agentschap voor Zorgverzekering (ANAM) en de Nationale Orde van Artsen. In de regionale commissies zullen regionale inspecteurs die rapporteren aan de afdeling toezicht; en vertegenwoordigers van de regionale raden van de Nationale Orde van Artsen zitting nemen, in samenwerking met ANAM.

Tijdens een bijeenkomst, die werd voorgezeten door de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb, is besproken hoe de regelgeving over deze kwestie (wet 65-00 en verschillende nationale verdragen) in de praktijk gehandhaafd gaat worden en welke rol de inspectie van het ministerie van Volksgezondheid en ANAM op zich gaan nemen.

Voor Ait Taleb is het vooral belangrijk dat er duidelijkheid is over de standaard behandelingen en tarieven. Hij heeft toegezegd dat alle overschrijdingen zorgvuldig zullen worden behandeld. Ook deed hij de belofte dat er expliciet gekeken wordt naar privéklinieken die hoge kosten in rekening brengen voor Marokkanen die daar behandeld zijn aan de gevolgen van een coronavirus-besmetting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team